lencinus-edodes

Huba Lencinus Edodes

Huba Lencinus Edodes je známejšia pod označením shiitake. V Japonsku a v Číne ju pestujú už približne 2000 rokov, no v súčasnosti je rozšírená po celom svete. Po hlivách a šampiňónoch je to najpestovanejšia huba. Shiitake obsahuje viaceré sírne zlúčeniny (napr. lentionín), ktoré spôsobujú jej charakteristickú, cesnaku veľmi podobnú chuť.

Read More

grifola-frondosa

Huba Grifola Frondosa

Huba Grifola Frondosa, trsovnica lupeňovitá al. kriakový hríb, japonsky maitake je typická pre Európu, Áziu, severovýchod Japonska a východnú časť Severnej Ameriky. Je chutná a populárna, od dávnych čias sa konzumuje nielen pre gastronomické potešenie, ale aj pre svoje fyziologické účinky.

Read More

ganoderma-lucidum

Huba Ganoderma Lucidum

Lesklokôrovka obyčajná, Reishi, či Lingzhi – má mnoho názvov a prisudzujú jej množstvo úžasných vlastností. Najstaršia písomná zmienka o tejto hube pochádza z obdobia pred viac ako 2000 rokmi a v Číne si ju cenili ako jednu z najliečivejších rastlín už pred 4000 rokmi.

Read More

agericus

Huba Agericus Blazei

Šampiňón brazílsky, šampiňón mandľový, huba slnka, božská huba – to sú názvy huby Agaricus blazei, ktorá pochádza z Brazílie. Na jej pozitívne fyziologické účinky prišli japonskí vedci až v 60. rokoch 20.storočia.

Read More